Beste Buur Bokaal 2020

Heeft u een buur die veel voor u of anderen doet? Grijp uw kans en geef hem of haar op voor de Beste Buur Bokaal. Met deze prijs geeft u uw buur de waardering die hij of zij verdient. Zeker in deze tijd waarin we te maken hebben met het coronavirus zien we hoe belangrijk buren voor elkaar zijn.
Bij de Beste Buur Bokaal gaat het om ‘de stille kracht’; het is vaak de buur die niet in het middelpunt staat die waardering verdient.

Wie komt in aanmerking voor Beste Buur Bokaal?
Alle inwoners uit de gemeente Almelo komen in aanmerking voor Beste Buur Bokaal. Die persoon moet worden voorgedragen door een buurtbewoner. Dat kan heel eenvoudig via https://www.bestebuurbokaal.nl. Opgeven kan tot 1 augustus. Noteer vooral ook waarom u vindt dat uw buurman of buurvrouw de Beste Buur Bokaal verdient. Deze redenen zijn belangrijk voor de driekoppige jury. Maak ook gebruik van voorbeelden. We kijken uit naar mooie, hartelijke, warme, sociale burenverhalen.

Wat is Beste Buur Bokaal?
Beste Buur Bokaal is een initiatief van de woningcorporaties, Sint Joseph en Beter Wonen, de huurdersorganisaties HAR en SHBW en de gemeente Almelo. De deelnemende partijen zijn het erover eens dat een sociaal, veilig en actief leefklimaat, mensen helpt bij het langer zelfstandig thuis blijven wonen. Een vertrouwde leefomgeving helpt tegen vereenzaming en draagt bij aan Twents noaberschap. Samen leveren we graag een bijdrage om ontmoeting en verbinding tussen mensen in buurten te stimuleren. We mochten de vorige jaren zien hoeveel energie waardering geeft bij genomineerden. Ook het opgeven van iemand die u als beste buur ervaart, doet goed.

Wanneer is de uitreiking?
De uitreiking van de Beste Buur Bokaal vindt plaats op 26 september op de jaarlijkse Burendag. Opgeven/Nomineren kan tot 1 augustus. Voor de winnende buur is er een bokaal en een passende prijs.

Wie zijn wij?

Maak kennis met de bestuursleden van de HAR.

Heb je wensen, tips of overige vragen?
Contact

E-mail

info@harvanstja.nl

Telefoon

06 82 46 70 57
0546 87 58 89

Correspondentieadres

Bornerbroeksestraat 66-23
7607 KH Almelo